Laat je dak herstellen door een professionele dakhersteller

August 31, 2024

Wanneer de kracht van Moeder Natuur zich ontketent in de vorm van een storm of door het toedoen van dieren, kan dit een verwoestend effect hebben op onze huizen, en in het bijzonder onze daken. Hetzelfde geldt voor schade door slijtage of slecht onderhoud. Het dak boven ons hoofd biedt bescherming en veiligheid, maar als we er niet zorgvuldig mee omgaan, kan het kwetsbaar worden. Schade aan het dak kan variëren van losgeraakte of gebroken dakpannen tot ernstige structurele schade. Het is daarom cruciaal om snel en adequaat te reageren om verdere schade en kosten te voorkomen en hierbij beroep te doen op een professionele dakhersteller.

Waarom is het belangrijk dat je schade aan je dak meteen laat herstellen door een dakhersteller?

Het onmiddellijk herstellen van schade aan je dak door een dakhersteller is cruciaal om verschillende redenen. Ten eerste voorkomt het verdere verslechtering van de dakstructuur, wat kan leiden tot kostbare reparaties of zelfs volledige vervanging van het dak op lange termijn. Waterinfiltratie door een beschadigd dak kan ook leiden tot interne schade aan je huis, zoals schimmelgroei, waterschade aan plafonds en muren en kan zelfs de structurele integriteit van je woning aantasten. Bovendien kan het negeren van dakproblemen leiden tot problemen met de isolatie van je huis, wat resulteert in hogere energierekeningen door warmteverlies. In ernstige gevallen kan onbehandelde schade zelfs leiden tot instortingsgevaar, wat een direct risico vormt voor de veiligheid van de bewoners. Daarom is het essentieel om een professionele dakhersteller in te schakelen die de schade kan beoordelen en repareren om verdere schade en extra kosten te voorkomen.

Stormschade aan je dak

Heb je schade aan je dak door een storm of een ander weerfenomeen dan loont het de moeite om je verzekering eens te bekijken. In België wordt schade aan het dak door stormen namelijk meestal gedekt door de brandverzekering. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden te controleren om te zien welke definitie van storm uw verzekeraar hanteert en welke dekking zij bieden. De wet definieert een storm als een windkracht van 100 km/u, maar sommige verzekeraars hanteren een drempel van 80 km/u.

Heb je stormschade aan je dak volg dan de volgende stappen om van je dekking te genieten:

  1. Inspectie: Laat je dak zo snel mogelijk inspecteren door een professional.
  2. Documentatie: Documenteer de schade met foto's en een beschrijving voor je verzekeraar.
  3. Contact Verzekeraar: Neem contact op met je verzekeraar om de schade te melden en het claimproces te starten.
  4. Tijdelijke Reparaties: Voer indien nodig tijdelijke reparaties uit om verdere schade te voorkomen.
  5. Herstel: Laat de schade herstellen door een gecertificeerde dakwerker zoals Dakwerken Apers.

Het is ook verstandig om te controleren of je verzekering schade aan zonnepanelen dekt, aangezien deze vaak mee verzekerd zijn in de brandverzekering. Losse voorwerpen rond de woning, zoals tuinmeubels, zijn meestal niet gedekt, terwijl afsluitingen van de tuin en tuinhuizen doorgaans wel gedekt zijn binnen bepaalde vergoedingslimieten.

Waarom je dak laten herstellen door een professionele dakhersteller?

Het inschakelen van een professionele dakhersteller voor reparaties aan je dak is om meerdere redenen een verstandige keuze.

  • Ten eerste hebben professionele dakdekkers de expertise en ervaring om complexe dakproblemen te diagnosticeren en op te lossen. Ze zijn getraind om veilig te werken op hoogte, wat het risico op ongevallen vermindert.
  • Bovendien gebruiken ze kwaliteitsmaterialen en geavanceerde technieken die zorgen voor duurzame reparaties.
  • Een professionele dakhersteller kan ook een grondige inspectie uitvoeren om toekomstige problemen te voorkomen, wat op lange termijn kostenbesparend is.
  • Daarnaast kan een goed onderhouden dak bijdragen aan de energie-efficiëntie van je huis, wat leidt tot lagere energiekosten.
  • Door te kiezen voor een professional behoud je mogelijk ook de garantie op je dakbedekking en verzekering, wat extra gemoedsrust biedt.

Kortom, het inhuren van een professionele dakhersteller is een investering die de veiligheid, duurzaamheid en waarde van je woning verhoogt.

Je dak laten herstellen door Dakwerken Apers

Als je schade aan je dak hebt en je zoekt een betrouwbare dakhersteller, dan is Dakwerken Apers een uitstekende keuze. Met jarenlange ervaring in dakherstel en een breed scala aan diensten, staat dit bedrijf bekend om zijn kwaliteit en vakmanschap. Of het nu gaat om een lekkage, stormschade of renovatie, Dakwerken Apers biedt een professionele service die gericht is op duurzaamheid en klanttevredenheid. Hun team van deskundige dakwerkers is getraind om elk dakprobleem efficiënt en veilig aan te pakken, met gebruik van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de Belgische weersomstandigheden. Contacteer hen hier voor een vrijblijvende en transparante offerte.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Bullet points
    Meer dan 30 jaar ervaring
  • Bullet points
    Vele realisaties
  • Bullet points
    Goede en transparante afspraken
  • Bullet points
    Heldere en snelle offerte
  • Bullet points
    Geen onverwachte kosten
  • Bullet points
    Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst