Een dak plaatsen met een dakconstructie van hout

May 21, 2024

Het plaatsen van een dak met een dakconstructie in hout is een traditionele en populaire keuze die veel voordelen biedt voor huiseigenaren. Hout is een tijdloos materiaal dat niet alleen sterkte en duurzaamheid biedt, maar ook esthetische veelzijdigheid en een natuurlijke uitstraling. In dit blogartikel verkennen we de verschillende aspecten van houten dakconstructies en verwijzen we je graag door naar een goede dakwerker die de installatie van je dak graag onder handen neemt.

De verschillende soorten houten dakconstructies

Er zijn verschillende soorten houten dakconstructies die geschikt zijn voor zowel schuine als platte daken. Voor schuine daken zijn gordingendaken en spantendaken de meest voorkomende varianten. Gordingendaken bestaan uit horizontale balken die van muur tot muur lopen, ondersteund door verticale kepers, terwijl spantendaken bestaan uit verticale balken die van de muren tot aan de nok van het dak lopen.

Voor platte daken wordt het hout gebruikt om een stevige basis te bieden waarop isolatiemateriaal en waterdichte folie kunnen worden aangebracht, gevolgd door de dakbedekking zelf. Het is belangrijk dat platte daken een lichte helling hebben om waterafvoer mogelijk te maken.

Dakconstructie hout

De voordelen van een dakconstructie in hout

Houten dakconstructies bieden verschillende voordelen:

  • Duurzaamheid: Hout is een sterk materiaal dat veel gewicht kan dragen en flexibel is. Het gaat lang mee, vooral als het goed wordt onderhouden en wordt beschermd tegen vocht.
  • Milieuvriendelijk: Als hernieuwbare bron is hout een milieuvriendelijke keuze, vooral wanneer het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.
  • Esthetiek: Hout biedt een warme en natuurlijke uitstraling die bijdraagt aan de esthetiek van het gebouw.
  • Veelzijdigheid: Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar die passen bij verschillende stijlen en architecturale ontwerpen.

Belangrijke overwegingen bij het plaatsen van een houten dakconstructie

Bij het plaatsen van een houten dakconstructie zijn er enkele belangrijke overwegingen:

  • Kies de juiste houtsoort: Afhankelijk van het klimaat en de specifieke eisen van het bouwproject, kan de keuze van houtsoort variëren. Populaire houtsoorten zijn onder andere Oregon, Roodnoorse den en Epicia.
  • Bescherming tegen vocht en ongedierte: Het is cruciaal om het hout te behandelen met beschermende lagen tegen schimmels, insecten en vocht om de levensduur te verlengen.
  • Professionele installatie: Het is aan te raden om een gespecialiseerde vakman in te schakelen voor de installatie van een houten dakconstructie. Zij kunnen professioneel advies bieden en zorgen voor een correcte montage. We vertellen je er in het volgende hoofdstuk graag wat meer over.

Waarom een dakconstructie in hout laten plaatsen door een professionele dakwerker?

Een dakconstructie van hout laten plaatsen door een professionele dakwerker biedt tal van voordelen. Ten eerste, hout is een sterk materiaal met een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, wat betekent dat het licht is maar toch veel gewicht kan dragen, waardoor het dak stabiel blijft, zelfs onder zware belasting. Bovendien is hout een hernieuwbare grondstof, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt voor dakconstructies. Professionele dakwerkers hebben de expertise om hout op de juiste manier te behandelen en te onderhouden, waardoor problemen zoals schimmel, rot en insectenaantasting worden voorkomen. Ze zijn ook getraind in het toepassen van brandvertragende behandelingen die de brandveiligheid van een dakconstructie in hout verbeteren. Daarnaast biedt hout flexibiliteit in ontwerp, waardoor unieke en esthetisch aantrekkelijke daken gecreëerd kunnen worden die passen bij de architectuur van het gebouw. Een professionele dakwerker kan adviseren over de beste vormen en ontwerpen die passen bij de specifieke eisen van het gebouw en de wensen van de eigenaar. Met hun kennis van verschillende dakconstructies kunnen ze een constructie aanbevelen die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Ze zorgen ook voor een correcte installatie, wat essentieel is voor de duurzaamheid en het onderhoud van het dak op lange termijn. Door te kiezen voor een professionele dakwerker, verzeker je jezelf van een kwalitatief hoogwaardige constructie die de waarde van je eigendom verhoogt en de veiligheid en comfort voor de bewoners garandeert. Het is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt, niet alleen in termen van esthetiek maar ook in termen van functionaliteit en duurzaamheid.

Dak laten installeren door Dakwerken Apers

Het kiezen van een geschikt bedrijf voor dakwerken is een belangrijke beslissing die de kwaliteit en duurzaamheid van jouw dakconstructie zal beïnvloeden. Dakwerken Apers is een bedrijf dat zich onderscheidt door zijn ervaring en expertise in dakconstructies, met name van hout. Met meer dan 30 jaar ervaring biedt het bedrijf niet alleen vakmanschap maar ook betrouwbaarheid en een goede service. Klanten waarderen de heldere en snelle offertes, de afwezigheid van onverwachte kosten en de punctualiteit van het bedrijf. Bovendien wordt de communicatie met de klant hoog in het vaandel gedragen, wat essentieel is voor het succesvol voltooien van een project. Dakwerken Apers biedt garanties en nazorg, wat een indicatie is van hun vertrouwen in de kwaliteit van hun werk en hun toewijding aan klanttevredenheid. Interesse in hun diensten of in een vrijblijvende offerte dan kan je je hier contact opnemen met Dakwerken Apers.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Bullet points
    Meer dan 30 jaar ervaring
  • Bullet points
    Vele realisaties
  • Bullet points
    Goede en transparante afspraken
  • Bullet points
    Heldere en snelle offerte
  • Bullet points
    Geen onverwachte kosten
  • Bullet points
    Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst